خلقِ داستانِ کوتاه

Alternate Text
نام کتاب: خلقِ داستانِ کوتاه
نوبت چاپ: دوم - ۱۳۹۹
نام نویسنده: دیمن نایت
نام مترجم: آراز بارسقیان
شابک:
تیراژ:
تعداد صفحات: 270
دسته: مجموعه داستان كوتاه
نام انتشارات: انتشارات افراز
قیمت: 280000
توضیحات

چهار مرحلهی پيشرفت نويسنده

مرحلهی اول: شما برای خودتان می‌نويسيد و داستانهايتان چيزی جز خيال‌بافی نيست. شما شيفتهی آن‌ها هستيد، ولی ديگران با داستانتان ارتباط نمی‌گيرند. (من مخالف خود‌شيفتگی که در حد اعتدال باشد نيستم؛ معتقدم شما بايد اول خودتان را دوست داشته باشيد قبل از اينکه به ديگری علاقهمند باشيد. من فقط می‌‌گويم اگر می‌خواهيد نويسنده شويد، خودشيفتگی در اين حد لازم نيست.)

مرحله‌ی دوم: حالا شما داريد سعی می‌کنيد از لاک‌تان بيرون بيايید و با بقيه ارتباط برقرار کنيد، ولی داستانهايتان چيزي است که ويراستارهای مجلات «بی­اهميت» می‌‌نامند. شما هنوز آمادگی نوشتن يک داستان کامل را نداريد و داريد سعی می‌کنيد از داستان‌های نصفه­نيمه­یتان جدا شويد. اين عدم پذيرش از طرف ويراستارها به شما می‌‌فهماند که هنوز موفق نشده‌ايد.

مرحلهی سوم: داستانهای کاملی می‌نويسيد، يا گاهی داستانهای تقليدی کاملی می‌‌نويسيد، ولی اشکالات تکنيکی شما را متوقف می‌کند؛ اشکالاتی مثل ايراد در ساختار يا شخصيت‌پردازی.

مرحله‌ی چهارم. اين مشکلات را هم حل کرده‌ايد، يا ياد گرفته‌ايد که چطور با آن‌ها برخورد کنيد و حالا یک نويسنده­ی حرفهای شده‌ايد. (بعد از اين مرحله هم باز مراحلی وجود دارد، اما ديگر نيازی به کمک نداريد.)

آدمهايی که شروع به نوشتن می‌کنند، معمولاً مرحله‌ی اول را می‌گذرانند؛ گاهی هم مرحلهی دوم را به خوبی پشت سر گذاشتهاند. من می‌خواهم پيشنهاد کنم به نوشتن تا سن سی سالگی فکر نکنيد، ولی اگر نوشتن تنها کاری باشد که بخواهيد انجام دهيد چه؟ شما هم مثل من بايد راهی پر از نااميدی را طی کنيد.

دوازده سال طول کشيد تا خودم را به مرحلهی چهارم رساندم. برای شما هم همین‌قدر زمان ــ‌حالا کمتر يا بيشتر‌ــ می‌برد. بستگی به سن‌تان، تجربه، استعداد، اراده و شانس‌تان هم دارد.

فکر می‌کنم وقتی نوشتن را ياد می‌گيريم، ديگر فقط بافتن سبدهايی، بزرگ يا کوچک و قوی يا ضعيف از کلمات براي ما باقی می‌ماند. در ابتدا سبدهای ما خيلی کوچک هستند و سعی هم نمی‌کنيم چيزهای زيادی در آن بگذاريم. بعدش سبدهای ما بزرگ‌تر و محکم‌تر می‌شوند؛ خيلی بزرگ‌تر از آن‌چه درونش است. و همين آن‌ها را تبديل به چيزهای زشتی می‌کند. آن وقت است که چيزهای بيشتری در سبد می‌‌گذاريم. ولی حالا زياد از حد شده و سبد را می‌شکافد؛ و اين چرخه ادامه دارد تا اين‌که آخر سر به تعادل می‌رسند. آن وقت است که اين مراحل را فراموش کردهايم و غريزی از آن کيسهها استفاده می‌کنيم؛ درست مثل هر هنرمند ديگری. نسبت وزنی سبدها را رعايت می‌کنيم و سبدهايی از کلمات را به اندازهی مورد نياز خودشان می‌‌بافيم.

نظرات کاربران در مورد کتاب خلقِ داستانِ کوتاه

برای این کتاب هنوز نظری ثبت نشده است
نظر خود را در مورد این کتاب بنویسید